CO2 neutrale transporten!

CTR-Logistics streeft naar CO2 neutrale transporten.

Maar dat kan niet zonder uw hulp..

Vanaf 2020 kan uw organisatie eenvoudig meedoen. Door een kleine extra bijdrage te leveren, plant CTR-Logistics bomen in de Loyal app.

Het mooie van de Loyal app is, dat u nu precies weet wat er met uw geld gebeurd. Na het lezen van deze pagina, nodigen wij u uit, om mee te doen met de actie en zo samen met de transport collega’s een groen statement te maken.  

Op WEG naar een CO2 neutraal transport..

13000

Uitgestootte CO2

65

Geplante bomen

22750

Gecompenseerde CO2

De Loyal app!

Het CTR-Bos is te volgen in de app van de startup onderneming Loyaltree. Wij van Loyaltree hebben een web app ontwikkeld waarin mensen inzicht krijgen in hun CO2 uitstoot en waar er ook direct de oplossing wordt geboden, namelijk het planten van bomen.

De ontwikkelingen van de bomen zijn te volgen in onze web app, waar je op een competitieve manier je bijdrage aan de wereld kan leveren.

Met één klik op de knop, naar de app!

Kerstboom!

Kerstboom? Kerstboom? naja niet de kerstboom die jullie nu in gedachten hebben, maar wij van CTR-Logistics geven al onze klanten, een of meerdere bomen in onze eigen CTR-Bos.

Het mooie aan de samenwerking met Loyaltree is; dat je de bomen kan volgen in de app, dus jullie bomen hangen onder het CTRBos en jullie kunnen precies zien waar jullie boom staat en hoeveel CO2 hij al heeft gecompenseerd.

 • Januari 2020

  CO2 neutraal transport

  CTR-Logistics bied vanaf nu de mogelijkheid, om je transport CO2 neutraal uit te laten voeren.

 • December 2019

  Het begin!

  CTR-Logistics geeft haar klanten, hun eerste boom

  December 2019

Geen boom gehad en toch meedoen?

Vul hier je email adres in, dan weten wij dat we aan de slag kunnen en dat jij deel wilt uitmaken van het CTR-Bos

CTR Bos aanmelden

Hoe werkt het?

Rekenvoorbeeld CO2 neutraal transport:

 • Op een gemiddelde rit naar Utrecht stoten wij met onze vrachtwagens met Euro-6 motoren 190 kg CO2 uit (bron: TLN planner)
 • Een gemiddelde boom kan in een jaar ongeveer 20 kg CO2-uitstoot opnemen (compenseren) in zijn biomassa. Wij hebben de zekerheid dat een boom, minimaal 40 jaar lang kan blijven groeien. De politieke situaties zijn altijs stabiel, in de gebieden waar Loyaltree plant. De totale gecompenseerde uitstoot is daarmee ongeveer 400 kg.
 • Kosten voor het planten van een boom zijn € 10,-

Met deze gegevens kunnen we dus het volgende concluderen:

 • Op een rit Utrecht zijn de kosten voor het compenseren van CO2 uitstoot € 5,-
 • In het totaal is 2% van de standaard ritprijs nodig om CO2 neutraal te kunnen rijden.

Samen komen we een eind:

 • CTR Logistics BV draagt 1% van de standaard ritprijs af om de helft van de CO2 uitstoot te compenseren.
 • Wij dagen u als klant, en daarmee ook uw klanten uit om de andere 1% voor uw rekening te nemen om zo CO2 neutraal transport mogelijk te maken.

Hoe gaan we dat realiseren:

 • CTR Logistics is een samenwerking aangegaan met Loyaltree, een startup onderneming. Zij planten onder andere bossen in Spanje en hebben daarbij een app ontwikkeld. Het doel van die app is om het inzichtelijk te maken en te houden hoeveel CO2 er gecompenseerd wordt. Je ziet precies hoeveel bomen er geplant zijn en je ziet precies waar jouw eigen bomen staan.Dit alles om werkelijk transparant én meetbaar te realiseren en impact te kunnen maken op het CO2 probleem.